Nieuws/Binnenland
395053
Binnenland

Nieuwe top voor UvA

AMSTERDAM - De Universiteit van Amsterdam (UvA) krijgt volgende maand een nieuwe raad van toezicht. Marise Voskens, rechter in Amsterdam, wordt de nieuwe voorzitter. Dat maakte het ministerie van Onderwijs woensdag bekend.

Vorige maand werd bekend dat de voltallige raad van toezicht van de UvA was opgestapt. Reden voor het aftreden was onder meer de moeizame relatie met de medezeggenschapsorganen binnen de universiteit.

Voskens is behalve rechter ook voorzitter van de raad van toezicht van de VPRO. Ook is zij actief bij meerdere Amsterdamse culturele en sociaal-maatschappelijke organisaties. Pauline Meurs, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg, is benoemd als lid van de raad. Rob Becker gaat toezien op de bedrijfsvoering en financiën van de universiteit. Hij is lid van de toezichtraad van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het huidige raadslid Gerard Mols blijft voorlopig in zijn functie. De benoemingen zijn volgens de UvA ,,in goed overleg gegaan'' met de centrale ondernemingsraad (cor) en de centrale studentenraad (csr). De nieuwe leden worden benoemd voor een periode van vier jaar.