Nieuws/Buitenland
395056
Buitenland

’Ouders sprongen voor treinaanvaller’

Würzburg - De twee ouders van het Chinese gezin dat in een Duitse trein met een bijl werd aangevallen door een 17-jarige vluchteling, probeerde te voorkomen dat de jongen meer slachtoffers maakte.

Dat zegt de oudste dochter van het gezin Qui tegen de krant Apple Daily uit Hong Kong. „Aanvankelijk viel hij de vriend van mijn zus aan,” vertelt de 30-jarige Sylvia. „Toen mijn vader en moeder dat zagen sprongen ze ervoor en vingen zij de klappen op.”

Zowel de dertigjarige vriend van de dochter en de vader van het gezin (62) raakte zwaargewond. Ze liggen met ernstige hoofdwonden op de intensive care. De 26-jarige dochter en haar moeder (58) raakten ook gewond. De 17-jarige zoon bleef ongedeerd.

Op zijn vlucht verwondde de aanvaller nog een vrouw die haar hond aan het uitlaten was. Ook zij vecht nog voor haar leven. Toen hij ook op agenten afliep met zijn bijl werd hij doodgeschoten.

Islamitische Staat heeft de aanval opgeëist en toonde dinsdag een video van de jongen, die Mohammed Riyadh wordt genoemd, waarin hij zichzelf een ’soldaat van het kalifaat’ noemt.

Volgens de Duitse zender ZDF komt de jongen niet uit Afghanistan maar uit Pakistan. Hij zou hebben gelogen toen hij Duitsland binnenkwam zodat zijn asielaanvraag zou worden goedgekeurd.