Nieuws/Binnenland
395062
Binnenland

Handelaar verkocht onveilige auto's

SWALMEN - Meer dan honderd auto’s van een handelaar in het Limburgse Swalmen moeten van de weg af. Bij deze auto’s zijn gestolen onderdelen gebruikt of ze zijn onveilig. Dat laat de Rijksdienst voor het Wegverkeer RDW weten na onderzoek van 259 auto’s, afkomstig van de handelaar in Swalmen.

Het onderzoek volgt op een inval door de politie vorig jaar. De politie constateerde schade die niet goed hersteld was, en voertuigen die waren samengesteld met gestolen onderdelen. Vervolgens heeft de RDW alle auto’s opgespoord die door het verdachte bedrijf verhandeld zijn.

Maar liefst 41 procent van de 259 onderzochte auto’s is onveilig. Of eerdere schade is onjuist hersteld, of de auto’s bestaan uit twee op onjuiste wijze aan elkaar gelaste delen. Bij nog eens 13 procent van de auto's klopt het kenteken niet. Bij 46 procent van de voertuigen was wel alles in orde.

De eigenaar kan al dan niet besluiten de afgekeurde auto's te laten herstellen en herkeuren. Het politieonderzoek naar het bedrijf loopt nog.