Nieuws
395116
Nieuws

'Ja, ik draag een bikini: waarom zou ik me verstoppen?'

Vanessa Roos

Vanessa Roos

Vorige week stond journaliste Mayra Louise (34) in VROUW magazine. Met haar maat 48 gaat zij trots naar het strand. Wij gingen naar Scheveningen op en vroegen vrouwen wat zij hier nu eigenlijk van vinden.

Vanessa Roos

Vanessa Roos

Vanessa Roos (29): "Ik denk dat iedere vrouw wel onzeker is. We zijn allemaal ergens ontevreden over. Vrouwen met strakke benen vinden hun bovenkant niet mooi, en andersom. Er is altijd wel iets."

Toch vindt ze dat een bikini altijd kan, hoe je er ook uit ziet. "Een maatje meer moet zeker kunnen, we blijven niet allemaal achttien. Ieder lichaam is uniek. In een strandtent moeten mensen zich wel bedekken, vind ik. Ik vind het niet fijn om te eten en er zit iemand naast me waarbij het er niet zo gezellig uitziet. Maar op het strand, daar moet alles kunnen."

Niet verstoppen

Melanie Helsdingen (41) voelt zich niet altijd comfortabel in haar bikini, maar draagt hem wel. "Ik ben wat voller door een ziekte. Ik kan mezelf wel verstoppen maar daar schiet je niets mee op. Ik moest voor mezelf een knop omzetten en ermee leren leven, dat heb ik bij deze gedaan."

Stiefdochter Kim Pieterse (13) vindt dat vrouwen boven een bepaalde leeftijd geen bikini meer kunnen dragen. Kim: "Dat vind ik iets voor jongere vrouwen. Als je vijftig bent geweest, kan het niet meer."Lees de andere verhalen en bekijk de foto's hier!