Nieuws/Binnenland
395118
Binnenland

Uitspraak voor 17-jarige die familie doodde

DEN BOSCH - De zeventienjarige jongen die vorig jaar zijn moeder, oma en zusje doodde in hun huis in Veghel, hoort woensdag of hij tien jaar cel en tbs krijgt opgelegd. Dat was de eis van het Openbaar Ministerie. De rechtbank in Den Bosch doet uitspraak in de dramatische zaak, waarvan het motief nog altijd niet duidelijk is.

Wegens de ernst van de zaak heeft het OM de rechtbank in Den Bosch gevraagd de minderjarige jongen als volwassene te berechten. Ook zouden de behandelmogelijkheden volgens het OM bij een (volwassen) tbs-kliniek beter aansluiten bij zijn te behandelen problematiek. De jongen is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar. De behandeling van de zaak vond wel achter gesloten deuren plaats.

De zeventienjarige staat terecht voor het doden van zijn moeder (50), oma (67) en tienjarig zusje op 1 september vorig jaar. Zijn motief is onbekend. De vader van het gezin was enkele jaren geleden overleden. Het gezin stond niet bekend als probleemfamilie, werd al eerder duidelijk.