Nieuws/Binnenland
395408
Binnenland

Onderzoek naar bedreigingen cameraman

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

ROTTERDAM - Een speciaal politieteam onderzoekt de mishandeling van een cameraman die afgelopen weekeinde voor de NOS opnamen maakte van een demonstratie van Turken in Rotterdam. Dat zei de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb maandagavond tegen het ANP na afloop van een gesprek dat hij had met Turkse organisaties.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam.

Het team is opgericht naar aanleiding van de spanningen die zijn ontstaan binnen de Turkse gemeenschap in de Maasstad na de couppoging in Turkije van vrijdag ,,De politie gaat de zaak onderzoeken, onder meer aan de hand van de beelden die de cameraman nog wist te maken", aldus de burgemeester.

Aboutaleb sprak op het stadhuis met ruim tien vertegenwoordigers van Turkse organisaties van verschillende geledingen. ,,Het is duidelijk dat de Turken tot op het bot zijn verdeeld", zei de burgemeester. Hij was teleurgesteld dat vertegenwoordigers van twee moskeeën in de stad zich kort voor de bijeenkomst hadden afgemeld. ,,Als ze ons nodig hebben, staan we voor ze klaar. Nu we hen nodig hebben, zijn ze er niet".

Volgens de burgemeester heeft iedereen het recht om te demonstreren, maar zien sommigen de oproep vanuit de Turkse regering om in verzet te komen tegen de coupplegers als een legitimatie om anderen het leven zuur te maken. ,,Dat accepteren we niet in Rotterdam".