Nieuws/Binnenland
395439
Binnenland

Amsterdammers koken voor Queen Bey

Burrito’s voor Beyoncé niet aan te slepen

AMSTERDAM - Queen Bey en haar crew hadden afgelopen zaterdag voor de show in de Amsterdamse ArenA enorm veel zin in burrito’s. In totaal werden er maar liefst 219 stuks gemaakt door twee Mexicaanse afhaalzaken in de hoofdstad: de Salsa Shop en de Burrito Maker.

Steven van de Salsa Shop keek even raar op toen er een bestelling werd geplaatst van 70 burrito’s en later nog eens 74. „De eerste bestelling kwam om vier uur ’s middags binnen. Toen werd ons verteld dat de burrito’s voor een groep toeristen waren. Maar toen de burrito’s om half negen ’s avonds werden opgehaald, bekenden ze dat het feestmaal voor Beyoncé en haar gevolg bestemd was.

„Goed om te weten dat onze burrito’s zo in de smaak vielen. Het was wel even flink aanpoten”, vertelt Steven. „De manager is ze zelf op komen halen en heeft nog even een praatje gemaakt. De rest van de avond hebben we Beyoncés muziek gedraaid in ons restaurant, en kon de crew amper nog werken van alle opwinding.”

Ook voor medewerkers van de Burrito Maker was het even schrikken toen er maar liefst 150 burrito’s werden besteld voor Beyoncé. Omdat het kleine zaakje aan het Haarlemmerplein niet de capaciteit heeft voor zo’n grote bestelling, werd er uiteindelijk besloten 75 burrito's te maken. Eigenaar Eric Scott kreeg na afloop een bedankje namens Queen Bey. „Bedankt Eric, dit soort dingen gebeuren niet vaak. Iedereen was erg blij. De burrito's waren heerlijk. Bedankt, ik zal je nog eens bellen”, sms’te de manager.