395525
Binnenland

’We hebben er een nieuwe groep lopers bij’

Pokémonborden Vierdaagse verdwenen

NIJMEGEN - De veertig Pokémonborden die de organisatoren van de Vierdaagse hebben neergezet, zijn verdwenen. De borden waren neergezet om overlast van Pokémonjagers te voorkomen.

Op belangrijke plaatsen in de stad waren de borden neergezet waarop twee mensen achter Pokémon aanlopen. Doel was om ongelukken te voorkomen met rondlopende Pokémonjagers en zo looproutes voor bezoekers goed bereikbaar te houden.

De organisatie kan er wel om lachen dat de borden zijn verdwenen. „De jacht is uitgebreid van Pokémons naar Pokémonborden”, zegt Vierdaagsefeesten-directrice Teddy Vrijmoet tegen De Telegraaf. „Het gaat waarschijnlijk om verzamelaars.”

Laatste poging

Er is een nabestelling gedaan van dertig borden, die vandaag of morgen worden verwacht. De directrice vreest dat de 'verzamelaars' ook deze borden snel zullen weghalen: „We doen nog één poging”.

Vrijmoet denkt niet dat de afwezigheid van de borden problemen gaat opleveren. „Iedereen weet het nu. Het voegt ook iets toe: we hebben er weer een nieuwe groep lopers bij.”