Nieuws/Nieuws

’Verzekeraars coulant bij Pokémonschade’

ERALD VAN DER AA

Amsterdam - Wie brokken maakt tijdens het spelen van de smartphone-app Pokémon Go zal in de meeste gevallen op zijn verzekeraar kunnen rekenen.

ERALD VAN DER AA

Pas als bewezen kan worden dat er sprake was van ’verwijtbare roekeloosheid’, zoals dat in jargon heet, zal een polis niet uitkeren, verwacht woordvoerder Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars. In alle andere gevallen krijgt de polishouder het voordeel van de twijfel.

„Verwijtbare roekeloosheid is moeilijk te bewijzen”, voegt Buis daaraan toe. „Daarom verwacht ik dat de meeste verzekeraars er niet zo moeilijk over zullen doen.”

Door in hun telefoon verdiepte Pokémonspelers, die naar buiten moeten om de stripfiguurtjes te vangen, zijn al heel wat hachelijke situaties ontstaan. In Nederland, waar het spel al door meer dan een miljoen mensen gespeeld werd nog voor het zaterdag officieel beschikbaar kwam, zijn voor zover bekend nog geen Pokémonongelukken gebeurd.

Het Britse verbond van verzekeraars, de ABI, roept spelers op „hun gezond verstand te gebruiken. Dan verklein je het risico op ongelukken aanzienlijk.