Nieuws

Massahysterie in NY vanwege zeldzame ’Vaporeon’

Pokémongekte bereikt hoogtepunt

Twitter

NEW YORK - Honderden Pokémon Go-spelers zijn in Central Park in New York samengekomen vanwege een zeldzame Pokémon die zich in het park bevond. Beelden van de hysterische jacht, die donderdagavond plaatsvond, onderschrijven de Pokémongekte die de wereld momenteel in zijn greep houdt.

Twitter

Dat liefhebbers van het spel zich verzamelen op plaatsen waar een Pokémon is gesignaleerd, is allang geen nieuws meer. Maar beelden van honderden Pokémonfans die Central Park overspoelen, brengt de gekte tot een hoger niveau. Sommigen van hen springen uit hun auto’s en rennen het park in. Enthousiaste kreetjes over de zeldzame Pokémon zijn duidelijk hoorbaar. „Oh mijn god”, roept iemand. „Er is daar een Vaporeon, daarom rent iedereen.”

De kans dat je Pokémon Go-spelers door je straat ziet rennen is overigens na zaterdag weer een stukje groter. De game is nu namelijk officieel te downloaden via de Nederlandse app-winkels.

Uit onderzoek van Multiscope bleek eerder dat maar liefst tien procent van de Nederlanders boven de 18 het spel speelt. Het onderzoek werd uitgevoerd toen de game nog niet in Nederland beschikbaar was.