395694
Buitenland

Dader Nice sms’te voor aanslag: ’Meer wapens’

NICE - De 31-jarige Mohamed Bouhlel, de Fransman die verantwoordelijk is voor het bloedbad in Nice, heeft vlak voordat hij toesloeg een sms-bericht verstuurd met het verzoek om extra wapens. Naar wie hij het bericht stuurde, is niet duidelijk.

„Breng meer wapens. Breng ze binnen 5 minuten naar C.”, staat volgens de Franse zender BFMTV te lezen in de sms die om 22.27 uur verstuurd werd. De ontvanger zou een van de personen zijn die is aangehouden in het onderzoek naar de massamoord. De Franse politie arresteerde zondagochtend een man en een vrouw in verband met de aanslag.

Bouhlel blijkt voor de aanslag ook zijn familie te hebben gebeld. Bovendien zou rond vier uur ’s middags zijn broertje een selfie hebben gestuurd waarop hij poseert met een paar vrienden in Nice. „Hij vertelde me ook dat hij gelukkig was en dat alles goed ging”, vertelt zijn broertje Jaber (19) aan de Britse krant The Mirror. „Toen we hoorden wat er aan de hand was in Nice, stuurden we hem berichtjes om te checken of alles oké was. Dat hebben we gedaan tot twee uur ’s nachts.”