Nieuws
395984
Nieuws

De mooiste autoroutes van Europa

Europa beschikt over een aantal prachtige autoroutes, die het rijden zeker waard zijn. Van alpen tot zeeën en van gletsjers tot kliffen: er valt veel te ontdekken in Europa.

Atlanterhavsveien, Noorwegen

Deze route, die zich in het Noors ook wel vertaalt als de Atlantische weg, werd door een onderzoek van TomTom uitgeroepen tot de mooiste Europese autoroute. De route verbindt een prachtig eilandarchipel met het vasteland doormiddel van dijken, viaducten en bruggen. Op deze weg zijn prachtige landschappen en wateren te zien en dit maakt deze Noorse route een echte aanrader.

Transfagarasan, Roemenië

De Transfagarasan loopt door het Fagarasgebergte, het hoogste gebergte van Roemenië. De route verbindt Transsylvanie met Walachije, beide geroemde historische regio’s. De Transfagarasan werd gebouwd als strategische verbindingsweg door het Roemeense leger en loopt door prachtige alpengebieden en meren. Dat de weg vluchtig gebouwd werd, is te zien aan de vele haarspeldbochten. Het is dus opletten geblazen! Door de hevige sneeuwval is de weg gesloten tussen oktober en juni: de trip is dus alleen in de zomer mogelijk.

Amalfikust, Italië

De Amalfikust staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en tijdens deze roadtrip wordt wel duidelijk waarom. Deze route loopt langs de Tyrreense zee en toont prachtige kliffen en bergen. Ook passeert hij schattige, ouderwetse dorpjes waar je in alle rust kan genieten van het prachtige uitzicht. Zon, zee en rijden dus!

Ringweg, IJsland

De IJslandse ringweg, ook wel route 1 genoemd, is een 1300 km lange weg die langs de belangrijkste plaatsen van het land loopt. Met dank aan deze weg is de afstand tussen veel plaatsen een stuk korter geworden. Afgezien van dit praktische voordeel zijn er prachtige dingen te zien en te doen tijdens deze roadtrip. Zo zijn er heetwaterbronnen waarin gezwommen kan worden en zijn er vele geisers, gletsjers en vulkaankraters te zien.