Nieuws/Binnenland
396132
Binnenland

Wendel Meijer ook vrijgelaten

De woning van Wendel Meijer in Landsmeer.

De woning van Wendel Meijer in Landsmeer.

AMSTERDAM - De 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer is vrijgelaten door zijn ontvoerders, maar hij is er niet best aan toe. Hij is door zijn ontvoerders mishandeld, zegt zijn zus.

De woning van Wendel Meijer in Landsmeer.

De woning van Wendel Meijer in Landsmeer.

,,Ik heb hem gezien. Hij is er slecht aan toe. Hij praat niet, hij verkeert in shock en je ziet zichtbare mishandeling", aldus de vrouw in RTL Boulevard.

Meijer werd donderdag vrijgelaten nadat hij vorige week door onbekenden werd ontvoerd. De politie Noord-Holland Noord heeft de vrijlating bevestigd, maar kan nog niet zeggen hoe de man eraan toe is, waar hij is en wat er precies is voorgevallen. ,,Alles wordt op dit moment gecheckt, tot die tijd kunnen we niets zeggen", aldus een woordvoerder.

Meijer werd vorige week dinsdagavond in Zaandam bij zijn bedrijf opgewacht door tenminste drie mannen die hem met geweld meenamen in hun witte Audi A4 station.

Meijer is geen onbekende in het drugsmilieu. De recherche houdt rekening met meerdere scenario’s, maar heeft wel informatie achterhaald die duidt op een zogeheten ripdeal als motief. Justitie loofde een beloning uit van 25.000 euro uit voor de gouden tip die naar Meijer zou leiden.

De politie Noord-Holland Noord heeft de vrijlating van Meijer bevestigd, maar kan nog niet zeggen hoe de man eraan toe is, waar hij is en wat er precies is voorgevallen. ,,Alles wordt op dit moment gecheckt, tot die tijd kunnen we niets zeggen", aldus een woordvoerder.

De famile van Wendel liet eerder vandaag aan De Telegraaf weten ’dolblij te zijn dat hij weer terug is’.

Essabaouni

Eerder donderdag kwam ook de 21-jarige ontvoerde Soufyan Essabaouni weer thuis. Essabaouni verdween vorige week spoorloos vanaf een parkeerterrein aan de Weerenweg in Zwanenburg, waar hij werd klemgereden door een witte Seat en ook is beschoten. Bewakingsbeelden hebben dat vastgelegd.

Essabaouni is nog niet in staat geweest de politie veel te vertellen over zijn ontvoerders. Hij heeft slechts kort met de politie gesproken en wordt voorlopig op een veilige plaats ondergebracht. Daar moet hij eerst tot zichzelf komen, aldus de politie.

,,We weten nog niet wat hem precies is overkomen en wat hij heeft meegemaakt'', aldus een woordvoerder. ,,Er is bij de ontvoering op hem geschoten en hij is blij dat hij niet gewond is geraakt. Daarvan en van alle gebeurtenissen is hij vanzelfsprekend flink ondersteboven.''