Nieuws/Binnenland
396138
Binnenland

Straf oud-voetballer Theo Lucius voor drugsdelict

Theo Lucius.

Theo Lucius.

DEN BOSCH - Voormalig profvoetballer Theo Lucius (39) is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur wegens onbevoegd rijden en het bezit van synthetische drugs.

Theo Lucius.

Theo Lucius.

Dat gebeurde donderdagmiddag in de rechtbank in Den Bosch. De oud-speler van onder meer PSV en FC Den Bosch werd in november 2014 aangehouden in het Noord-Brabantse dorp Loosbroek. De politie stelde daarop vast dat hij een ingetrokken rijbewijs had en dus onbevoegd rondreed. Verder troffen agenten in zijn auto een partij MDMA aan.

Het is niet voor het eerst dat Lucius in aanraking is gekomen met justitie. In 2004 kreeg hij een taakstraf van 240 uur aan zijn broek vanwege vuurwerkverkoop. De koper uit Breda verloor bij het afsteken van het vuurwerk zijn oog.

Lucius zette in 2013 een punt achter zijn voetbalcarrière. Na zijn loopbaan werd hij uitbater van het café In d’n Ollie in zijn woonplaats Heeswijk-Dinther. Vorig jaar baarde hij nog opzien toen er op internet een filmpje opdook waarin te zien is hoe hij onder invloed kaarsvet dronk.