Nieuws/Binnenland
396168
Binnenland

8 jaar cel voor 3 pogingen tot verkrachting

ROERMOND - Een 39-jarige man is donderdag door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar wegens drie pogingen tot verkrachting.

De rechtbank acht bewezen dat de man, samen met een mededader, tot drie keer toe heeft geprobeerd om jonge vrouwen te verkrachten in de plaatsen Sevenum, Horst en Malden. Dat gebeurde in 2013 en 2014. De slachtoffers werden daarbij van hun fiets getrokken, in een auto gedwongen, geslagen dan wel bedreigd met een stroomstootwapen en een (nep)wapen. Verder is geprobeerd de vrouwen weerloos te maken met de drug GHB.

De man stond terecht voor vier pogingen tot verkrachting en twee verkrachtingen, maar slechts drie pogingen zijn bewezen verklaard. Tegen hem was door het OM tien jaar en acht maanden gevangenis geëist. Hoewel de rechtbank er niet aan twijfelt dat de verdachte ook een vierde poging heeft gedaan, is daarvoor te weinig bewijs. De twee verkrachtingen worden hem niet aangerekend; daarvoor ontbreekt ieder bewijs, aldus de rechtbank.