Nieuws/Buitenland
396180
Buitenland

Bedrogen bruid ontdekt na maanden geslacht man

BOYOLALI - Het kersverse huwelijk van het echtpaar Efendi Saputra (40) en Heniyati (25), in Boyolali in Midden-Java is op de klippen gelopen nadat Heniyati na een tijdje ontdekte dat haar man Efendi eigenlijk een vrouw is. De lokale politie heeft de zaak in onderzoek.

Heniyati ontdekte de ware identiteit van haar man na drie maanden huwelijk. Dat meldt Jakarta Post. „Ze vervalste alle documenten voor het huwelijk. Ze veranderde haar naam en het geslacht van vrouw tot man. Mijn familie en ik werden misleid. We voelen ons zo beschaamd”, zei de bedrogen bruid donderdag.

Het stel ontmoette elkaar nog geen jaar geleden, eind 2015. Heniyati herinnert zich haar ontmoeting met Efendi, die toen beweerde dat zij een politieagent was. Efendi kon alle schijn opwekken door haar mannelijke verschijning met het typerende korte kapsel van een politieagent. Na een periode van dating die zes maanden duurde, stapte het verliefde stel het huwelijksbootje in.

Hij weigerde seks

Nadat ze getrouwd waren, begon Heniyati het maar verdacht te vinden dat haar ’man’ weigerde om de huwelijkse speeltuin in te gaan. Haar twijfels leidden ertoe dat Heniyati informatie over haar ’man’ ging zoeken. Op een dag opende ze Efendi’s portemonnee en vond de identiteitskaart van een vrouw genaamd Suwarti. Heniyati confronteerde Efendi hiermee, maar zij weigerde openheid van zaken te geven en daarop verliet Efendi het huis. Heniyati en haar familie maakten toen melding van de zaak bij de politie.

’Familie’ betaald om te doen alsof

Hoofdcommissaris Agung Suyono van Boyolali bevestigt het voorval en het werk van de politie. Uit de eerste resultaten van het vooronderzoek wordt duidelijk dat Suwarti al haar persoonlijke documenten voor het huwelijk had vervalst. Efendi, of Suwarti, lijkt ook mensen te hebben betaald om te doen alsof ze haar familie op de bruiloft waren, zegt Agung.

„We zijn nog steeds aan het kijken wat het motief was voor haar gedrag”, zei politiefunctionaris Suyono. Suwarti, of Efendi, zal fraude en vervalsing van documenten ten laste worden gelegd.