Nieuws
396224
Nieuws

Kunstcollectie David Bowie geveild

LONDEN - Een deel van de kunstcollectie van de in januari overleden zanger David Bowie wordt geveild. Bowie studeerde kunst en design voordat hij beroemd werd en noemde zichzelf „een obsessieve en verslaafde verzamelaar”. Zijn verzameling is groot en bijzonder. Zo zitten er kunstwerken van beroemde kunstenaars als Damien Hirst en Henry Moore tussen, maar ook zo'n honderd meubelstukken van designers.

David Bowie kocht de kunstwerken het liefst rechtstreeks van de kunstenaars. Uit pure liefhebberij en niet als investering, aldus The Guardian.

De familie van Bowie laat in november vierhonderd stukken veilen door het bekende veilinghuis Sotheby's. De opbrengst wordt geschat op zo'n 10 miljoen pond (12 miljoen euro), maar kan vanwege de bekendheid van de popster weleens fors hoger uit vallen.

Oliver Barker, voorzitter van Sotheby's Europa: „Eclectisch, geïmproviseerd en ingetogen: David Bowie's collectie geeft een uniek inzicht in de wereld van een van de grootste creatieve geesten van de twintigste eeuw.”