Nieuws/Binnenland
396228
Binnenland

Dreiger bondscoach ontkent: ’Mijn leven ligt overhoop’

VEGHEL - Stephan van der V., de 31-jarige man uit Veghel die ervan wordt verdacht de Belgische bondscoach Marc Wilmots te hebben bedreigd, zegt dat zijn telefoon is gehackt. Hij ontkent alle betrokkenheid bij de bedreiging, meldden Belgische media donderdag.

De doodsbedreiging aan Marc Wilmots werd verstuurd vanaf de mobiele telefoon van de Veghelaar (31), die naar eigen zeggen geen oog dicht doet vanwege alle stress. Hij heeft een paar ’klotedagen’ achter de rug, vertelt hij aan de Belgische krant de Gazet van Antwerpen. „Er wordt mij een vreselijk onrecht aangedaan en ik weet niet hoe. Mijn gsm moet gehackt zijn.”

Van der V. zegt onlangs zelf per sms met de dood te zijn bedreigd. „In april kreeg ik zelf een doodsbedreiging, zogezegd verstuurd door een goede vriend. Te gek voor woorden. Ik stel vast dat de geschiedenis zich nu herhaalt. Iemand is mijn leven overhoop aan het halen. Ik heb geen idee wie achter deze cybercriminaliteit zit.”

De bondscoach ontving kort voor de belangrijke wedstrijd tegen Wales een dreigende sms van een +31-nummer. Wilmots stapte naar de politie, waarop vorige week maandag een inval werd gedaan in de woning van Van der V.

Fantaste

Volgens de vriendin van de Brabander zit haar vriend achter de doodsbedreiging, maar uit het proces-verbaal kan worden opgemaakt dat ze mogelijk zelf de dader is. Zo had ze toegang tot de telefoon van haar partner. De vrouw zou volgens de entourage van Wilmots „allicht een fantaste op zoek naar aandacht” zijn.