Nieuws/Buitenland
396638
Buitenland

Doden en gewonden bij treinbotsing Italië

BARI - Door een frontale botsing van twee treinen in het zuiden van Italië zijn dinsdag minstens twintig mensen om het leven gekomen, meldden lokale autoriteiten. Tientallen mensen raakten gewond waarvan enkele ernstig. De brandweer vreest dat het dodental nog zal stijgen. Veel slachtoffers zitten bekneld in de treinen. De situatie ter plaatse is ’dramatisch’, zegt de vicepresident van Puglia.

Het ongeluk deed zich kort na 11.00 uur voor tussen Corato en Andria. Op het traject rijden treinen over een enkel spoor. Hulpdiensten uit Bari en Barletta zijn massaal toegesneld. Brandweerlieden hebben een jong kind uit het treinwrak gehaald. Het slachtoffertje is met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

De ravage op het spoor is enorm, de twee treinen zijn totaal verwoest. Van een trein is alleen het achterste treinstel nog intact.

Angstaanjagend

Een agent die als een van de eersten ter plaatse was, heeft tegenover het Italiaanse persbureau ANSA laten weten dat het de ergste beelden zijn die hij ooit heeft gezien. „Het is hier angstaanjagend. Ik zag dode mensen, anderen zochten naar hulp, veel mensen huilden.”