Nieuws
397264
Nieuws

Nieuwe daling van hypotheekrentes

De afgelopen maand was weer een festijn van kelderende hypotheekrentes, constateert onderzoeksbureau voor financiële dienstverleners Moneyview in de Hypotheekrente Barometer.

Het gemiddelde tarief van een 10-jaars annuïteitenhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie kwam in de laatste week van juni uit op 2,03% terwijl het laagste tarief, van SKP HQ Annuïteiten Voordeel Extra Hypotheek, op 1,80 uitkwam. Met 2,70% voert Hypotrust Goede Start Hypotheek het hoogste tarief.

Tarief verlaagd

Met uitzondering van Rabobank die zijn hypotheekrentes ongewijzigd hield en SNS en Woonfonds die de rentes verhoogden, stelden alle hypotheekverstrekkers hun tarieven naar beneden bij.

Hypotrust deed dit de afgelopen maand maar liefst vier keer bij de Hypotrust Comfort Hypotheek.

Grootbanken ABN Amro, ING en SNS lieten hun rentetarieven deze maand een keer zakken. In het afgelopen jaar wijzigden hypotheekverstrekkers hun rentes vaker met een honderdste in plaats van een tiende.

„Door de stevige concurrentie zie je dat zij kleinere aanpassingen doen”, aldus een woordvoerder van MoneyView. Lees hier meer over je hypotheek