Nieuws/Buitenland
397329
Buitenland

Schutter Dallas diende in Afghanistan

DALLAS - De overleden verdachte van de dodelijke schietpartij in Dallas was een reservist in het Amerikaanse leger en was uitgezonden naar Afghanistan. Dat heeft het Amerikaanse leger vrijdag bekendgemaakt.

De 25-jarige Micah Xavier Johnson diende van maart 2009 tot april 2015 bij de reservisten. In november 2013 werd hij uitgezonden naar Afghanistan, waar hij tot juli 2014 bleef.

Johnson wilde wraak nemen op de politie uit woede over recente schietpartijen waarbij Afro-Amerikanen werden gedood door politiekogels. Vlak voordat de politie de man uitschakelde met een bom, zei hij dat hij blanke agenten wilde doden. Dat heeft een zegsman van de politie in de Texaanse stad bevestigd.

Bij de doorzoeking van het huis van Johnson in Mesquite, een voorstad van Dallas, vond de politie grondstoffen voor de fabricage van bommen. Ook werden geweren, munitie en kogelwerende vesten aangetroffen. Verscheidene zakken met bewijsmateriaal werden meegenomen.

Vijf agenten kwamen om het leven, zeven anderen raakten gewond. Van Brent Thompson, Patrick Zamarripa en Michael Krol is bekendgemaakt dat zij zijn overleden. Over de twee andere dodelijke slachtoffers is nog weinig bekend, behalve dat het blanke mannen waren.