Nieuws/Buitenland
397337
Buitenland

Doden bij luchtaanvallen Syrië

BEIROET - Luchtaanvallen in het noordwesten van Syrië hebben vrijdag aan zeker 23 mensen het leven gekost. Dat meldde het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Doelwit van de bombardementen was het stadje Darkush, in de provincie Idlib, niet ver van de grens met Turkije.

Idlib en de gelijknamige provinciehoofdstad zijn bolwerken van diverse rebellenbewegingen, waaronder het aan al-Qaeda gelieerde Nusra-Front. De verwachting is dat het dodental nog verder oploopt, gezien het grote aantal gewonden.

Het Observatorium zei later op de dag dat de opstandelingen wraak hebben genomen met raketbeschietingen op wijken van Aleppo die door de troepen van president Bashar al-Assad worden gecontroleerd. Daardoor vielen zeker 25 doden, onder wie zes kinderen. De lijst gewonden telt meer dan 120 namen. De nationale autoriteiten kwamen met vergelijkbare cijfers.

Het Syrische leger kondigde woensdag een wapenstilstand van 72 uur aan, maar volgens rebellen en het Observatorium is het geweld sindsdien amper afgenomen. De regeringstroepen kwamen donderdag weer iets dichter bij de volledige omsingeling van Aleppo, dat deels in handen is van Nusra-Front en de andere militante bewegingen die van Al-Assad af willen.