Nieuws/Binnenland
397402
Binnenland

Dalfsenaar opgepakt voor identiteitsfraude

DALFSEN - Een 32-jarige Dalfsenaar is deze week opgepakt voor internetoplichting en identiteitsfraude, meldde de politie vrijdag. Hij wordt ervan verdacht particulieren en bedrijven voor waarschijnlijk 150.000 euro te hebben benadeeld. Twee anderen zijn aangehouden wegens medeplichtigheid.

De politie verzamelde tientallen aangiften uit het hele land. De aanleiding tot het onderzoek vormde een vervalste website, waarop de verdachte valselijk een hulpverlener met wie hij een conflict had aanbood voor seks. Nader politieonderzoek leidde tot een reeks andere slachtoffers van identiteitsfraude.

Zo zou hij op een vervalste vacaturesite niet-bestaande banen hebben geplaatst. Sollicitanten moesten een kopie van hun identiteitsbewijs toesturen en een proefstorting doen, onder het voorwendsel dat op het rekeningnummer een reiskostenvergoeding zou worden gestort. De politie denkt dat met die gegevens valse identiteiten zijn geschapen en creditcards werden aangevraagd. Daarmee kocht de verdachte spullen die hij vervolgens doorverkocht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo