Nieuws
397424
Nieuws

Praat mee

Woont jouw volwassen zoon of dochter nog steeds thuis?

Waar jongeren tien jaar geleden rond hun 23ste hun biezen pakten, verlaten ze het ouderlijk huis nu pas anderhalf jaar later. Of ouders daar nou altijd zo blij mee zijn? Op de redactie maakt het onderwerp heel wat los. Zou jij het gezellig vinden, of misschien toch niet?

Volwassen

Ze mogen volgens de wet dan misschien volwassen zijn bij het uitblazen van de achttien verjaardagskaarsjes, maar volgens diverse collega's gedraagt hun thuiswonende kroost zich allesbehalve volwassen. Zo biecht een collega op dat haar thuiswonende dochter het leven leidt van een student, alléén wel in haar huis.

"Haar tentamens zitten erop, dus ze heeft alle tijd van de wereld. Ze gaat elke avond op stap, loopt middenin de nacht bellend het huis in en uit. En overdag? Dan ligt ze het liefst de hele dag op de bank te 'chillen', omringd door lege flessen drinken, chocoladepapiertjes en andere troep."

Opruimen

Een herkenbaar verhaal voor andere moeders met thuiswonende jongvolwassenen. "Die van mij loopt er altijd heel verzorgd bij. Valt niets op aan te merken. Alleen dan moet je niet zien hoe mijn wastafel eruit ziet nadat hij zich heeft ontdaan van zijn weelderige baardgroei."

"Mijn dochter woont op kamers, maar als ze de weekenden thuis is dan is het net alsof ze nooit is weggeweest. Potten en pannen op het aanrecht nadat ze uitgebreid heeft gekookt, haren in het doucheputje, schoenen door het hele huis, tassen op tafel."

Herkennen jullie deze taferelen? Woont jouw volwassen zoon of dochter ook nog steeds thuis? Vind je het wel gezellig of gedragen ze zich soms ook alsof ze in een hotel verblijven? Praat mee op VROUW.nl!