Nieuws
397443
Nieuws

VROUW magazine

'Onze dochter ging naar het kalifaat'

Nadat de dochter van Maya (59) trouwde met de Egyptische Yasser veranderde ze van een spontaan, uitbundig meisje in een geïsoleerde jonge moeder die haar man in alles volgde. Zelfs naar het kalifaat.

"Of ik Mandy mis? Ik mis het meisje dat ze ooit was, niet de vrouw die ze is geworden. De vrouw die haar vier jonge kinderen meenam naar het kalifaat! Ik weet niet eens of ik haar nog zomaar in mijn leven laat als ze ineens voor de deur zou staan."

"Mijn man Klaas en ik droomden altijd al van een tweede huisje in een warm land. Uiteindelijk kochten we iets in Hurghada, Egypte. De eerste zomer dat we daar waren, kwam Mandy bij ons op bezoek. Ze had het enorm naar haar zin. Al snel leerde ze Yasser kennen; een leuke, vlotte jongen, zo leek het."

Bekijk de foto's hier.

Zwanger

"Absoluut niet strenggelovig, hij deed eerder alles wat God – of Allah, in zijn geval – verboden had. Ze werden verliefd, maar Mandy woonde gewoon in Nederland, dus het leek aanvankelijk een vakantieliefde. Totdat ze eenmaal thuis wat aan ons wilde vertellen: 'Ik ben zwanger, het kindje is van Yasser en we gaan trouwen.' Ze was 19."

"Mandy en Yasser trouwden in Egypte, maar ze beviel hier. In ons huis werd onze eerste kleinzoon geboren: Yasin. Twee jaar later kwam daar een prachtige kleindochter bij, die ze Yasmine noemden. Ze woonden inmiddels in Alexandrië, maar wilden verhuizen naar Nederland en dat lukte: ze konden in Gouda gaan wonen."Lees verder op VROUW.nl.