Nieuws
397473
Nieuws

Vakantieganger wacht wegwerkzaamheden

Veel hinder op Route du Soleil

Veel hinder op de Route du Soleil, de komende weken.

Veel hinder op de Route du Soleil, de komende weken.

UTRECHT - Weggebruikers moeten in juli en augustus rekening houden met extra reistijd in verband met werkzaamheden op diverse plekken in binnen- en buitenland. Rijkswaterstaat waarschuwt vakantiegangers voor hinder en omleidingsroutes.

Veel hinder op de Route du Soleil, de komende weken.

Veel hinder op de Route du Soleil, de komende weken.

Vooral uitgebreide werkzaamheden aan verschillende wegen in België kunnen roet in het eten gooien voor vakantiegangers. Zo is de verbindingslus bij Luik op de doorgaande route van de E25 richting Brussel tot december dicht voor verkeer breder dan 2,25 meter. Personenauto’s met aanhangwagens, caravans en vrachtverkeer op de Route du Soleil worden vanaf knooppunt Kerensheide via knooppunt Lummen omgeleid naar Luik.

Bij Luik wordt ook gewerkt op de E25 aan de brug van Cheratte, waardoor in beide richtingen één rijstrook is afgesloten, wat ook zorgt voor hinder voor verkeer dat de Route du Soleil volgt. Van 5 augustus tot 29 augustus vinden werkzaamheden plaats op de E19 tussen Brecht en Sint Job in ’t Goor. Van en naar Antwerpen leidt dat tot ernstige verkeershinder.

Lees verder: Bumper aan bumper, een recordaantal van 10,7 miljoen landgenoten gaat de komende weken op vakantie. (premium)

Werkzaamheden in eigen land

Ook in eigen land wordt aan de wegen gewerkt. Zo krijgen de N44 en A44 tussen Den Haag en Warmond nieuw asfalt. De wegen gaan in beide richtingen deze maand twee weekenden en een nacht dicht. Ook de A27 richting Almere is tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Lunetten de komende twee weekenden afgesloten voor onderhoud.

De N33 gaat dit weekend in beide richtingen dicht tussen Veendam en Siddeburen. De Nieuwe Botlekbrug is van zaterdag tot maandag gestremd voor weg- en scheepvaartverkeer. De nieuwe verbinding van de A9 naar de A4 richting Amsterdam is van vrijdagavond tot zaterdagochtend bij knooppunt Raasdorp afgesloten, waardoor ook de afrit Badhoevedorp niet bereikbaar is.