Nieuws
397492
Nieuws

Taxireiziger baalt van vieze wagen en irritante muziek

Ritprijs belangrijkst

Reizigers willen in taxi snel, veilig en netjes vervoerd worden.

Reizigers willen in taxi snel, veilig en netjes vervoerd worden.

Amersfoort - Een chauffeur die de weg niet kent en bovendien te hard en gevaarlijk rijdt in een smerige auto. Dat zijn de grootste ergernissen van passagiers die een rit met een taxi maken.

Reizigers willen in taxi snel, veilig en netjes vervoerd worden.

Reizigers willen in taxi snel, veilig en netjes vervoerd worden.

Ook een stinkende wagen, kletsende bestuurder en hinderlijke muziek die opstaat, scoren hoog op de irritatiebarometer.

Reizigers kiezen vaak voor een taxi omdat het gemakkelijk is. „Je wordt thuis afgezet en hoeft niet met bagage te sjouwen”, zegt Paul Pietersen, directeur van de taxivergelijkingsite Gogido die klantenonderzoek deed in de branche.

„Maar ook op tijd rijden en een vriendelijke behulpzame chauffeur vinden klanten belangrijke factoren als ze een taxi nemen. Maar we zouden geen Nederlanders zijn als een goede prijs niet als allerbelangrijkste zou worden gezien”, stelt Pietersen.

„Dat blijft voor de meeste passagiers de belangrijkste motivatie om wel of niet voor een taxi te kiezen. Ruim 80% van de mensen zou vaker de taxi gebruiken als de prijs lager is. Ook bij de prijs geldt dat men hier zekerheid over wil hebben”, aldus de Gogido-baas.

Uit het onderzoek komt naar voren dat een taxibedrijf zich kan onderscheiden met extra services. Jongeren vinden een goede wifi-verbinding en een telefoonoplader een welkome aanvulling op het dienstenpakket.

In het algemeen zou een kwart van de reizigers een kop koffie wel appreciëren tijdens de rit, maar er is vrijwel geen ondernemer die deze service biedt.

Als klanten de keuze hadden welk voertuig er voor zou moeten rijden, dan kiest 24% voor een limousine en 20% voor een Ferrari, terwijl een oldtimer hetzelfde scoort. Als er dan een bekende Nederlander achter het stuur moet zitten, dan scoort Floortje Dessing vanwege haar leuke reisverhalen met 41% het hoogst. Ali B. volgt met 27%. Het minst geliefd als chauffeur is Glennis Grace.