Nieuws
397502
Nieuws

Van Rijn blij met bescherming modellen

DEN HAAG - Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) is dolblij met een initiatief uit de modewereld om de gezondheid van modellen te beschermen. Er is al jaren discussie over de soms griezelig magere mannequins.

Partijen uit de Nederlandse modewereld hebben nu hun handtekening gezet onder het programma 'Alles is gezondheid'. Ze willen een realistisch beeld van de mens neerzetten, dus graatmager niet als standaard nemen. Ze tekenen voor goed opdrachtgeverschap, een goede begeleiding van hun modellen en het betrekken van de ouders van jonge mannequins.

"Het is sterk als de branche en betrokkenen uit de mode een stap zetten om voor een gezonde leef- en werkomgeving voor de vaak hele jonge mensen te zorgen. Ik hoop dat er veel partijen volgen", aldus Van Rijn. Zijn departement was een stuwende kracht achter het plan.

Onder de ondertekenaars zijn modellenbureau's, ontwerpers, de confectie-industrie, een casting director, een stylist, modemedia en diverse andere partijen. Onder anderen Ulla Models, Amsterdam Fashion Week, MC Collignon en Vogue hebben zich gemeld.