Nieuws
397511
Nieuws

GTST blijft zinspelen op rentree Martine Hafkamp

De naam van Martine Hafkamp blijft maar rondzingen in het fictieve soapplaatsje Meerdijk. Zou Inge Ipenburg - „Ik ben absoluut niet van plan terug te komen” - zijn overgehaald haar rentree in GTST te maken?

Bij het vertrek van Wiet van Houten (gespeeld door Pip Pellens) uit de soap - in maart van dit jaar - werd zij door haar broer Jack (Mark van Eeuwen) opgehaald met bestemming Rusland om op zoek te gaan naar Martine Hafkamp (de moeder van Wiets halfzus Sjors). Toen dook haar naam voor het eerst weer op. De verhaallijn wordt vanaf vandaag verder uitgespeeld in de Meerdijk-app.

Uit een poll die wij eerder hielden bleek dat de meeste stemmers zaten te wachten op de terugkeer van oudgediende Inge Ipenburg. „Ik vond het hartstikke leuk om te doen, maar na een tijd is het klaar”, zei zij toen stellig. Ipenburg speelde in 1990 voor het eerst in Neerlands langstlopende soap, en was voor het laatst te zien in 2005.

Voor Mark van Eeuwen betekent zijn app-optreden vooralsnog geen definitieve terugkeer, zei de acteur vrijdag op 100% NL.

"Er is sprake van dat ik heel misschien na de zomer een cameo ga doen, maar als dat doorgaat moet het nog worden opgenomen. Vast terugkeren? Nee, ik heb het nu hartstikke druk met andere dingen. Ik ben er niet voor niks uitgegaan, ik vind het ook wel leuk om wat andere projecten op te pakken."