Nieuws/Buitenland
397519
Buitenland

Rel om vechtpartij tussen spionnen in Moskou

MOSKOU - Een geüniformeerde medewerker van de Russische veiligheidsdienst FSB heeft een Amerikaanse diplomaat aangevallen die op het punt stond zijn ambassade in Moskou binnen te gaan. De Russische staatstelevisie NTV toonde beelden waarop te zien is dat de Rus de Amerikaan te lijf gaat.

Het commentaar bij de beelden luidt echter omgedraaid dat de Amerikaan de aanvaller was. De opname toont een andere versie van de werkelijkheid. Volgens NTV was de Amerikaan een spion die zijn gezicht had bedekt die weigerde identificatiepapieren te laten zien. Op de beelden is echter te zien dat de Amerikaan tegen de grond wordt gewerkt, maar desondanks weet te ontkomen en het ambassadeterrein bereikt. De VS hebben een klacht ingediend na het incident, meldt The Moscow Times.

Het is niet voor het eerst dat het pal voor de ambassade van de VS in Moskou tot een vechtpartij komt. De krant The Washington Post maakte 29 juni melding van een aanval op een Amerikaanse diplomaat door de FSB. Daarbij werd de schouder van de diplomaat gebroken.