Nieuws/Buitenland
397534
Buitenland

Schade door tyfoon op Taiwan valt mee

TAIPEI - De tyfoon Nepartak heeft vrijdag op Taiwan voor relatief weinig schade gezorgd. Het aantal slachtoffers viel eveneens mee. De autoriteiten telden een dode en 66 gewonden nadat de storm was uitgeraasd.

Ruim 15.000 mensen werden geëvacueerd. In grote delen van de eilandstaat viel de stroom uit. Bijna 190.000 huishoudens kwamen zonder elektriciteit te zitten. Vooral kleine, goedkopere huizen werden getroffen en verloren hun dak. In het oosten ging de tyfoon gepaard met zware regens waardoor lokaal overstromingen ontstonden. De luchtvaart raakte voor een groot deel verlamd. Meer dan vijfhonderd inkomende en uitgaande vluchten werden geschrapt.

Nepartak trekt inmiddels richting het Chinese vasteland. Volgens meteorologen neemt hij iets in kracht af. China heeft al enkele dagen te lijden onder het slechte weer. Tyfoons zijn normaal in deze tijd van het jaar op en rond de Zuid-Chinese Zee. Vroeger vielen in China talloze doden door de zware stormen. Tegenwoordig evacueert de overheid veel sneller bewoners van bedreigde streken.