Nieuws/Binnenland
397547
Binnenland

Nintendo kondigt nieuwe 3DS-games aan

De E3-gamesbeurs in Los Angeles draait voor Nintendo dit jaar voornamelijk om de nieuwe Zelda-game, maar ook de Nintendo 3DS kan nog wat nieuwe titels verwachten.

De grote verrassing is een compleet nieuw rollenspel voor de draagbare spelcomputer genaamd Ever Oasis. Spelers maken een eigen oase en gebruiken deze als uitvalbasis om missies te lanceren. Tijdens het spelen worden nieuwe bondgenoten gerecruteerd. Ever Oasis komt in 2017 uit.

Ook verschijnt een nieuwe Mario Party-game voor de Nintendo 3DS, Star Rush genaamd. Net als zijn voorganger en broers op andere consoles is dit ook weer een digitaal bordspel waarin spelers het constant met elkaar aan de stok hebben in verschillende mini-games. Mario Party Star Rush is vanaf 7 oktober te koop.

Nintendo brengt ook een nieuw deel in de Rhythm Paradise-muziekgameserie uit. Deze Megamix is een samenraapsel van ritme-minigames uit voorgaande delen, aangevuld met 30 nieuwe spelletjes. Opvallend is dat het spel in Europa pas op 21 oktober uitkomt. In de Verenigde Staten is het spel nu al te downloaden uit de eShop.

Boxboxboy! is het vervolg op de verrassende hit Boxboy. Net als in de voorganger kunnen spelers weer twee sets dozen vormen, waarmee ze in de vele levels allerlei puzzels moeten oplossen. Boxboxboy! verschijnt op 30 juni in de eShop.

Ten slotte heeft Nintendo bekendgemaakt dat Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past op 16 september uitkomt. Het spel is een remake van het Dragon Quest-deel dat op de PlayStation 2 uitkwam en bevat nieuwe graphics maar ook nieuwe spelelementen.