Nieuws
398340
Nieuws

Welshe semiprofs flessen verzekering

Amsterdam - Vijf auto-ongelukken in negen dagen tijd, allemaal binnen een straal van zes kilometer in de Welshe hoofdstad Cardiff, telkens veroorzaakt door een laaggeschoolde man met een Oost-Europese naam die geen voorrang verleende en niet op het opgegeven adres woonde, met vijftien bevriende slachtoffers die bijna allemaal in hetzelfde voetbalteam zitten: dat kán geen toeval zijn. En dat was het ook niet.

De ongelukken en de maar liefst 31 daaruit voortvloeiende schadeclaims waren stuk voor stuk in scène gezet, concludeerde verzekeraar RSA na diepgravend onderzoek. De manier waarop de semiprofessionele voetballers de verzekering probeerden te flessen was geraffineerd: een oud-ploeggenoot met een schadebedrijf zat in het complot.

Ook de schade-experts lijken niet te goeder trouw, schrijven de onderzoekers: zo probeerden ze te verhullen dat de airbags handmatig waren ingeschakeld, in plaats van door een botsing, en verzwegen al bestaande schade.

De frauderende semiprofs hadden in totaal zo’n £600.000 (€700.000) geclaimd. In plaats daarvan moeten ze nu de proceskosten van £110.000 (€130.000) betalen.