Nieuws/Buitenland
398442
Buitenland

Duitse politie: Geen toename seksgeweld in zwembad

Bild tempert verhaal over geweld immigranten

DÜSSELDORF - De Duitse krant Bild, die eerder maandag een verhaal publiceerde over het toenemende seksuele geweld in zwembaden door groepen jonge immigranten, heeft dat verhaal later afgezwakt. Uit een interne mailwisseling van de Duitse politie zou blijken dat seksueel geweld in zwembaden in de Duitse stad Düsseldorf de afgelopen tijd met sprongen zou zijn toegenomen. De echte cijfers, die nu door de politie zijn vrijgegeven, schetsen een milder beeld.

Bild, dat het nieuws over het geweld naar buiten bracht op basis van interne mails van de Duitse politie, sprak van een geheimgehouden rapport. Een agent sprak in de mailwisseling over twintig gevallen van seksueel geweld in dit jaar. De Duitse politie heeft dat aantal nu teruggedraait naar acht. In 2015 was er sprake van zeventien gevallen, in 2014 slechts zeven.

Ook het door Bild gebrachte feit dat de daders veelal jonge immigranten zouden zijn die in groepen opereren, wordt door de politie bijgesteld, omdat het identificeren van zedenplegers lastig gaat. Daarom is er volgens de krant een protocol in het leven geroepen om de daders sneller te kunnen identificeren en berechten. Daarin worden agenten onder meer opgedragen personalia te noteren, de daadwerkelijke verblijfplaats van de dader te achterhalen en de gesproken taal te identificeren. Ook moeten politiemannen foto’s maken van het gezicht van de dader(s).