Nieuws
398486
Nieuws

Chris Evans stopt na één seizoen bij Top Gear

De BBC heeft maandagmiddag laten weten dat Chris Evans na één seizoen stopt met de presentatie van Top Gear.

Evans nam het stokje in 2015 over van Jeremy Clarkson. Eerder ontkende de nieuwe presentator de dalende kijkcijfers maar de BBC meldt maandag dat Evans de handdoek in de ring gooit.

"Chris stopt met zijn werkzaamheden bij Top Gear", meldt Mark Linsey BBC directeur in een statement. "Hij zegt dat hij alles heeft gegeven om van de show een succes te maken. Evans gelooft er heilig in dat de juiste mensen bij productie etc blijven om de show alsnog tot een succes te maken. De nieuwe series hebben tot nu toe over 30 miljoen kijkers getrokken in Groot-Brittannië en is al verkocht aan 130 andere landen."

Chris laat weten dat zijn ontslag de beste beslissing is. "Ik heb nog nooit zo hard aan een project gewerkt als ik de afgelopen twaalf maanden heb gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ontslag het beste is wat ik op dit moment kan doen om te helpen."

Evans gaat door met andere werkzaamheden bij de BBC. "Ik blijf groot fan van de show, altijd al geweest en zal dat altijd blijven. Ik zal me foccus richten op mijn radioshow en andere events", besluit Evans.

Kijkcijfer flop

In de tweede week van de show zakte de kijkcijfers naar 2,8 miljoen kijkers dat waren toen 1,6 miljoen minder kijkers dan tijdens de start van de gepimpte autoshow. Volgens Chris was er toen niet zoveel aan de hand. Hij had destijds als verklaring dat de kijkcijfers veel hoger waren als kijkers werden meegeteld die het programma na uitzending op een later tijdstip terugkeken.

Vandaag werd ook bekend dat Chris Evans binnenkort door de politie ondervraagd wordt omdat hij beschuldigd zou zijn van seksueel misbruik. De BBC liet toen weten dat ze Evans niet zouden laten vallen.