Nieuws/Binnenland
398498
Binnenland

Agent bespringt motorrijder (19) na achtervolging

BREDA - De politie heeft zondagmiddag de bestuurder (19) van een crossmotor aangehouden na een wilde vluchtpoging in Breda. Uiteindelijk knalde de jongen met zijn motor tegen een garagedeur, waarna een agent hem kon overmeesteren door bovenop de wegrennende jongen te springen.

De motoragent merkte de jongeman op bij het stoplicht, zonder helm, gekleed in een T-shirt en met slippers. Voordat de agent echter de kans kreeg hem aan te spreken, ging de motorrijder er met een noodvaart vandoor.

Achtervolging

Tijdens de achtervolging reed de jongen met hoge snelheid over het fietspad. De jongen scheurde ook over de stoep, vlak langs mensen en honden. De negentienjarige vloog tijdens zijn vluchtpogingen in totaal tweemaal uit de bocht, waarbij hij ternauwernood ontsnapte. Hij schuwde vervolgens steegjes niet en hij reed dwars over een speelveld. Onderweg verloor hij zijn slippers. Zeker drie mensen moesten opzij springen om niet te worden geraakt door de snelheidsduivel.

De motoragent wilde de jongen echter niet opjagen en probeerde hem via zijwegen te pakken te krijgen. Tijdens de zoekactie zag hij de motor op de grond liggen.

De woordvoerder van de Politie Zeeland-West-Brabant zegt: ,,We mogen van geluk spreken dat dit goed is afgelopen. De woningen hebben geen voortuin en liggen direct aan de stoep. Er had zo een kindje met een fietsje naar buiten kunnen stappen.”

Proces-verbaal

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt waarin de jongen onveilig rijgedrag, rijden zonder helm en rijden zonder rijbewijs wordt verweten. Ook moest hij een nachtje in de cel verblijven. De officier van justitie bepaalt uiteindelijk de strafmaat.