Nieuws/Binnenland
398532
Binnenland

Sieraden en geld weg bij woningoverval Gees

Onderzoek bij de woning in Gees.

Onderzoek bij de woning in Gees.

GEES - Bij de woningoverval in het Drentse Gees, waarbij donderdag bungalowparkeigenaar Koert Elders (69) om het leven kwam, zijn sieraden en geld buitgemaakt. Dat heeft de politie bevestigd.

Onderzoek bij de woning in Gees.

Onderzoek bij de woning in Gees.

Om welk bedrag en wat voor soort juwelen het gaat, wordt niet bekendgemaakt. ,,Dat is daderwetenschap”, aldus een zegsman van het korps. Sinds de fatale inbraak zijn er bij de politie 15 tips binnengekomen, maar er is nog geen aanhouding verricht.

Drie mannen met geschminkte gezichten en een buitenlands accent wisten donderdagochtend het huis van Elders en zijn partner binnen te komen. Daar volgde een confrontatie tussen de inbrekers en de bewoners. Elders raakte zwaargewond en overleed korte tijd later. Zijn vriendin liep geen letsel op, maar verkeert wel in schok. Ze heeft daardoor nog geen uitgebreide verklaring af kunnen leggen bij de recherche.

Het slachtoffer was een bekend gezicht in het anders zo rustige Gees. Hij was al jaren eigenaar van een bungalowpark, precies achter zijn woning. Die huisjes worden voornamelijk verhuurd aan Polen die in de regio werken.