Nieuws/Binnenland
398540
Binnenland

Bedreigd homostel ontvlucht woning

AMSTERDAM - Het homostel uit Amsterdam Nieuw-West dat stelselmatig zegt te worden bedreigd en gepest door de buren is hun woning ontvlucht. ,,We hebben vannacht in een hotel geslapen en gaan straks voor een paar dagen ergens heen. Daarna weten we niet hoe het verder gaat”, schrijft Daan Winter-Stroman op Facebook.

Het stel wordt al geruime tijd bedreigd, gepest en geïntimideerd door hun buren, stellen ze: ,,We hebben Marokkaanse buren en ze vinden het echt niet kunnen dat er twee mannen naast hen wonen. Alle homo’s moeten dood. Ik zal niet beschrijven wat er allemaal gezegd is, te smerig voor woorden. Onze hond kan niet in de tuin omdat ze allemaal scherpe voorwerpen in de tuin gooien, ga zo maar door.”

Volgens het homostel doet de politie niets voor ze: ,,De politie heeft verteld dat we ook al in het zicht zijn bij de groep Marokkanen die bij het winkelcentrum hangen. Er worden stenen tegen de ramen gegooid, we worden tot diep in de nacht wakker gehouden en ga zo maar door. De buurjongen is een bekende bij de politie en heeft al vaker problemen gehad. Maar de politie doet er verder niets mee, misschien zijn ze ook bang? Of nemen ze twee mannen die bij elkaar wonen niet serieus?” Maandagochtend liet de Amsterdammer weten alsnog aangifte te hebben gedaan bij de politie nadat hij opnieuw was bedreigd.

Winter-Stroman zegt inmiddels ten einde raad te zijn: ,,Opvang is er in Nederland niet voor ons. Wel voor vrouwen, homo’s die moslim zijn, maar niet voor ons. Ik heb gevraagd of we naar een vluchtelingenkamp in Nederland mogen zodat we een bed hebben, maar dat kan niet. Het enige wat de gemeente Amsterdam hoeft te doen is het woord urgent door te geven. Maar dat doen ze niet. Wij zijn nu Nederlandse vluchtelingen.”

De Tweede Kamerfractie van VNL heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Datzelfde geldt voor de Amsterdamse Stopera, waar verschillende raadsleden vragen over de situatie van het bedreigde homostel hebben ingediend bij het stadsbestuur.