Nieuws
398543
Nieuws

Interview

Mam, hoe vind je oppassen nu echt?

Hollandse Zaken (NPO2) bracht deze week een uitzending waarin grootouders centraal stonden: voelen zij zich verplicht tot babysitten of peinzen ze er niet over op het kroost van hun kinderen te passen? VROUW-journalist Hester Zitvast besloot haar moeder, Corry Frieswijk (64) eens te vragen wat ze er nou écht van vindt dat ze al vijftien jaar op haar kleinkinderen past.

Vijftien jaar geleden werd Wouter geboren, je eerste kleinkind, en ik vroeg je toen een dag in de week op te passen. Ooit getwijfeld? "Nee. Ik ben een echte moederkloek en dol op kinderen. Zoals ze recht hebben op ouders, hebben ze ook recht op een opa en oma. Dat is mijn mening."

Luxe

"Dus toen jij het mij vroeg, heb ik er heel bewust voor gekozen mijn baan op te zeggen en te gaan genieten. Achteraf had ik ook moeten blijven werken, denk ik wel eens, want kom maar weer eens aan de bak. Maar ik heb geen spijt. Ik vond het veel te mooi om tijd met Wouter door te brengen en ik wilde ook voor jou klaarstaan. Ik zie ook dat de tijden anders zijn; wij hadden de luxe dat we veel bij de kinderen konden zijn, jullie moeten werken. Dan is het toch fijn dat ik daarbij kan helpen?"

Stewardess

Maar het bleef niet bij dat ene kleinkind, je hebt er inmiddels negen! Je hebt zeven jaar lang een dag in de week op de kinderen van je stiefdochter gepast en momenteel heb je je handen vol aan de tweeling van mijn broer. En … je bent vijftien jaar ouder. "Ja, dat je wat ouder wordt, merk je wel. Mijn schoondochter is stewardess en is soms een paar dagen achter elkaar weg. Dan zorg ik dat ik bijtijds bij je broer ben om op zijn kinderen te passen. Als mijn wekker dan om 06.30 uur gaat, breekt mij dat wel eens op." Lees verder op VROUW.nl.