Nieuws
398545
Nieuws

Open brief

Hoe kun je tegen kolven onder werktijd zijn?

Vrouwen die kolven mogen daarvoor maximaal een kwart van hun werktijd gebruiken. Maar in de praktijk zeggen veel werkgevers: ‘dat doe je maar in je eigen tijd’. Dom, vindt journalist Hanna Gillissen, die een drie maanden oude zoon heeft en sinds een week weer aan het werk is. "Heb een beetje begrip. Daar krijg je een relaxte werknemer met een gezonde, blije baby voor terug."

Ik kolf. En dat is best een ding. Ik schrok me rot toen het apparaat werd geleverd en ik alle onderdelen zag. Het zag er ingewikkeld uit. En dan dat geluid!

In mijn verlof heb ik net zo lang geoefend tot ik het enigszins onder de knie had. Soms moest ik alles wel drie keer uit elkaar halen omdat ergens een minuscuul waterdruppeltje verstopt zat, en dan deed 'ie het dus niet. Of gooide ik bij het loskoppelen van de slangetjes een vol flesje om…

Flesjes en fruithapjes

Borstvoeding geven is fijn, als het werkt. Kolven is een noodzakelijk kwaad. Geen vrouw die denkt: ‘laat ik eens lekker in de baas z’n tijd gaan kolven’. Maar borstvoeding kun je nou eenmaal niet uitbesteden, zoals flesjes en fruithapjes. Als je dan weer hele dagen aan het werk gaat, zit er niets anders op dan kolven. Lees verder op VROUW.nl.