Nieuws/Binnenland
398553
Binnenland

Brute afrekening op klaarlichte dag bij winkelcentrum

Negen jaar cel voor doodschieten Rudi Schouten

BREDA - De rechtbank in Breda heeft de 36-jarige Pearl S. uit Breda veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van stadsgenoot Rudi Schouten (28). Hij werd op 3 april vorig jaar op klaarlichte dag bij winkelcentrum Tuinzigt in Breda met zeven kogels doorzeefd.

Volgens de rechter is er geen sprake van noodweer. Hier had de verdediging voor gepleit omdat S. voor hij schoot door de broer van Rudi met een bijl op het hoofd werd geslagen.”Het eerste schot was uit zelfverdediging maar S. stond op en schoot toen nog vijf keer. Doodslag”, aldus de rechter.

Rudi zou al enige tijd ruzie hebben met zijn schoonzus. In de nacht voor de fatale schietpartij zou Rudi haar met de dood hebben bedreigd en de banden van haar auto hebben lek gestoken. Ze zou in paniek zijn geraakt en haar vriend, die in Spanje verbleef, hebben opgebeld. Die zou op zijn beurt Pearl S. en enkele vrienden van een motorclub hebben opgeroepen om Rudi een lesje te leren.

Pearl S. bekende tijdens de zitting dat hij Rudi Schouten heeft doodgeschoten, maar dat hij alleen was en dat deed uit zelfverdediging. Er werden schotresten op de handen van S. aangetroffen die overeenkwamen met de hulzen die zijn gevonden.

Danny Schouten heeft verklaard dat zijn broer door meerdere mannen in elkaar werd geslagen en dat hij met de bijl zijn broer wilde ontzetten. Danny moet binnenkort terechtstaan voor poging doodslag op Pearl S.