Nieuws/Binnenland
398569
Binnenland

Alphen aan den Rijn krijgt 157 schademeldingen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen aan den Rijn heeft tot nu toe 157 schademeldingen binnengekregen na het ongeluk met de Koningin Julianabrug vorig jaar augustus.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad laten weten. Door 43 personen en bedrijven is de gemeente aansprakelijk gesteld. Het college gaat ervan uit dat dit aantal nog toeneemt.

Er zijn meldingen ingediend zowel door bewoners en bedrijven uit de directe omgeving van de brug als door personen en bedrijven uit het hele land die kosten hebben moeten maken in relatie tot het hijsongeval. Het gaat om meer om extra transportkosten van bedrijven en extra kosten door het omvaren met een pleziervaartuig en extra liggeld. De bedragen variëren van een paar honderd euro tot enkele tonnen. De afwikkeling neemt volgens de gemeente nog enige tijd in beslag.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) concludeerde vorig week in het onderzoeksrapport dat er veel mis is gegaan in de voorbereidingen en dat het ongeluk onvermijdelijk was. De gemeenteraad debatteert woensdag over het rapport.