Nieuws
398611
Nieuws

Nieuw adviesloket herstel woekerpolissen

DEN HAAG - De verzekeraars openen maandag een digitaal adviesloket waar consumenten kosteloos advies kunnen krijgen over de mogelijkheden hun beleggingsverzekeringen annex woekerpolissen aan te passen.

Een onafhankelijke adviesorganisatie, genaamd Loket Hersteladvies Beleggingsverzekeringen, licht de eigenaren van zulke polissen desgewenst in over mogelijke alternatieven en verbetermogelijkheden. Het Verbond van Verzekeraars heeft met dit adviesorgaan een contract gesloten waarin de onafhankelijkheid is gewaarborgd.

De brancheorganisatie van verzekeraars wil bevorderen dat dit hersteladvies beschikbaar wordt voor consumenten die nog geen gesprek met de eigen verzekeraar of adviseur hebben gevoerd. De kosten voor dit hersteladvies worden via het verbond gedragen door alle aangesloten verzekeraars.

Een advies over een individuele woekerpolis geeft inzicht in onder meer kosteninhoudingen en te verwachten eindopbrengst. De betrokken verzekeraar of tussenpersoon heeft geen invloed op dat advies, benadrukt het Verbond van Verzekeraars.