Nieuws/Binnenland
398946566
Binnenland

NS wil eind 2021 beginnen met nieuwe lijn

Dagelijkse slaaptrein naar Zürich

Zürich is een gewilde bestemming.

Zürich is een gewilde bestemming.

Utrecht - De NS heeft de smaak te pakken, want nadat in mei 2021 een dagelijkse nachttrein van Amsterdam naar Wenen in de dienstregeling we opgenomen, bestaan er nu plannen om iedere 24 uur een slaaptrein vanaf de hoofdstad naar het Zwitserse Zürich te rijden.

Zürich is een gewilde bestemming.

Zürich is een gewilde bestemming.

Als het aan NS en partners SBB, ÖBB en DB ligt kunnen reizigers vanaf eind 2021/begin 2022 daar gebruik van gaan maken. ,,Het plan is om elke avond te vertrekken vanuit Amsterdam en via het Rhein-Ruhrgebied en Basel ’s ochtends aan te komen in Zürich. In omgekeerde richting arriveert dan elke ochtend een nachttrein vanuit Zürich in Nederland”, aldus een woordvoerder Anita Middelkoop.

Doorreizen

Zürich en Basel zijn populaire bestemmingen voor zowel uitstapjes als zakelijke reizen. ,,Maar reizigers naar Zürich moeten nu nog meerdere keren overstappen in bijvoorbeeld Hannover of Frankfurt. Vanaf Basel en Zürich reis je straks ook gemakkelijk door naar verdere bestemmingen in Zwitserland en Italië. Reizigers kunnen met deze nachttrein ook meereizen tot aan bijvoorbeeld het Rhein-Ruhrgebied (onder andere Düsseldorf en Keulen). Zo vormt deze nachttrein direct een extra verbinding aan de randen van de dag tussen Nederland en populaire Duitse steden”, meent Middelkoop.

Met de komst van de nachttrein Amsterdam-Wenen, die vanaf 25 mei rijdt, is Nederland sinds 2016 weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo