Nieuws/Binnenland
399723161
Binnenland

Vijfsterrenhotel in Amsterdam meermaals beschoten

AMSTERDAM - Het W Hotel in de Spuistraat in Amsterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag tussen 03.00 en 03.30 uur meerdere keren beschoten. Er zijn geen gewonden, zegt de politie. In de voordeur van het pand zitten minstens tien kogelgaten. Ook de nooduitgang van de naastgelegen Albert Heijn is geraakt.

Volgens de politie kwam de schutter te voet vanaf de Paleisstraat en is hij na de beschieting ook weer via de Paleisstraat weggerend, de grachten overstekend in de richting van de Jordaan. De politie wil graag beelden van bewakingscamera's van omwonenden en hoopt ook op dashcam-beelden van automobilisten die op dat moment daar in de buurt waren.

Het is nog niet duidelijk wie geschoten heeft. De politie vraagt getuigen zich te melden en wil graag in contact komen met de bestuurder van een taxi die rond het tijdstip van de beschieting langsreed.

Handgranaat

Vorig jaar, op 5 april, ging er een handgranaat af bij club Mad Fox, gelegen onder Hotel W. Burgemeester Halsema besloot toentertijd de club te sluiten voor onbepaalde tijd. Formeel gezien zijn de club en het hotel niet aan elkaar verbonden, weet Het Parool.

De 34-jarige Chogron A. werd in oktober 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar omdat zijn dna is aangetroffen op de handgranaat. Ook zijn auto en telefoons werden gelokaliseerd op de route van en naar de hippe club.

Tips of bruikbare informatie? Stuur het naar onze WhatsApp-tiplijn: +31613650952 - ook voor het sturen van foto’s en video’s.