Nieuws/Binnenland
400500149
Binnenland

Truckdrama Nieuw-Beijerland

Chauffeur had niet gedronken, bestuurder bestelbus getuige

Politie: zes doden en zeven gewonden door ongeval met truck Nieuw-Beijerland

Blauwe zeilen en buurtbewoners op de plaats van het ongeluk waar zaterdagavond een vrachtwagen vanaf een dijk op aanwezigen van een buurtfeest inreed.

Blauwe zeilen en buurtbewoners op de plaats van het ongeluk waar zaterdagavond een vrachtwagen vanaf een dijk op aanwezigen van een buurtfeest inreed.

NIEUW-BEIJERLAND - Bij het ongeval met een truck in Nieuw-Beijerland zijn zes doden en zeven gewonden gevallen. Dat meldt de politie.

Blauwe zeilen en buurtbewoners op de plaats van het ongeluk waar zaterdagavond een vrachtwagen vanaf een dijk op aanwezigen van een buurtfeest inreed.

Blauwe zeilen en buurtbewoners op de plaats van het ongeluk waar zaterdagavond een vrachtwagen vanaf een dijk op aanwezigen van een buurtfeest inreed.

Het gaat om drie inwoners van Nieuw-Beijerland: twee mannen van 50 en 62 jaar en een 75-jarige vrouw. Ook kwamen twee inwoners uit het nabijgelegen Goudswaard om: een 41-jarige man en een 28 jarige vrouw. Het zesde slachtoffer is een 32-jarige vrouw uit Oud-Beijerland.

In het Zuid-Hollandse dorp reed zaterdagavond een truck van de dijk. De vrachtwagen raakte meerdere mensen op een buurtfeest, waar een barbecue werd gehouden. Na het ongeval had de politie lange tijd nodig om de omvang van de verkeersramp in beeld te brengen.

Witte bestelbus

Zondagochtend kwam het afschuwelijke bericht dat het dodental van aanvankelijk ’zeker twee doden’ was opgelopen naar zes. De toestand van een van de gewonden is kritiek, aldus de politie. Een bestuurder van een witte bestelbus is gehoord als getuige.

De vrachtwagen is afgelopen nacht weggehaald. De plek van het incident is afgedekt met blauw zeil. De vrachtwagenchauffeur, een 46-jarige man uit Spanje, bleef ongedeerd en is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Volgens de politie had de chauffeur niet gedronken. Het voertuig is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Volgens het transportbedrijf raakte de vrachtwagen van de weg na een uitwijkmanoeuvre.

Chauffeur vrachtwagen fataal ongeval Nieuw-Beijerland langer vast

De chauffeur van de vrachtwagen die zaterdagavond in Nieuw-Beijerland van de dijk reed en aanwezigen op een buurtfeest raakte, blijft langer vastzitten. De 46-jarige man uit Spanje is in verzekering gesteld, bevestigt een woordvoerder van de politie na berichtgeving door de regionale zender Rijnmond.

De man was al aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en zwaar lichamelijk letsel. Volgens de politiewoordvoerder is de inverzekeringstelling een procedureel iets. „Er is tijd nodig voor het onderzoek”, zegt ze. Een inverzekeringstelling duurt maximaal drie dagen, daarna moet een nieuwe beslissing volgen.

Sirenes

Het incident vond vlakbij het huis van Louis Zagwijn plaats. „Ik hoorde plotseling sirenes, terwijl ik thuis tv zat te kijken. Het is afschuwelijk, een buurtfeest met de ijsclub. Hij reed dwars door die tent heen. Als ik niet zo ter slecht ter been was, zou ik ook bij de barbecue zijn geweest. Wie weet hoe het dan afgelopen was. De politie zei tegen ons dat we maar beter niet kunnen kijken. Het is vreselijk. Ik woon hier al 40 jaar, maar heb nog nooit zoiets vreselijks meegemaakt.”

Koning en koningin geschokt door ongeluk Nieuw-Beijerland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn geschokt en aangedaan door het ongeluk in Nieuw-Beijerland, waarbij zaterdagavond zes mensen omkwamen en zeven mensen gewond raakten. Dat laten ze weten in een bericht dat is gedeeld op verschillende kanalen van het Koninklijk Huis.

„Wij zijn geschokt en aangedaan door het vreselijke ongeluk in Nieuw-Beijerland gisteravond waarbij zoveel slachtoffers vielen. Een onvoorstelbaar verdriet binnen deze hechte gemeenschap. De getroffen families zijn in onze gedachten en de gewonden wensen wij kracht toe op weg naar een zo goed mogelijk herstel”, zo luidt de boodschap van de koning en de koningin.

Het nieuws over het fatale ongeluk zaterdagavond in Nieuw-Beijerland, waarbij zes mensen omkwamen en zeven gewond raakten, is verschrikkelijk. Dat schrijft premier Mark Rutte zondag op Twitter.

„Verschrikkelijk nieuws over het ongeluk in Nieuw-Beijerland. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden van dit vreselijke drama. Ik wens hen heel veel sterkte toe”, aldus de premier.

Truckdrama Nieuw-BeijerlandLees meer over dit thema en vind alle verhalen in een overzichtMeer lezen hierover