Nieuws/Buitenland
400708
Buitenland

Lijk Italiaanse vrouw (55) gevonden in koelkast

MODENA - Het lichaam van de 55-jarige Bernadette Fella is door de Italiaanse brandweer gevonden in een koelkast in een kelder in Modena. De vriend van vrouw Armando Cano bekende moord. ,,Ik wurgde haar na de zoveelste ruzie," zei hij.

De brandweer vond het lichaam van de vrouw na verschillende meldingen te hebben ontvangen van stankoverlast. Na het horen van de eerste getuigenissen was het duidelijk voor de onderzoekers dat het om moord ging, volgens de lokale media Gazetta di Modena.

Bewijzen

De politie hield de verdachte aan, na hem een periode te zijn gevolgd. Ze kamde daarbij de plaatsen uit waar hij verbleef. De man bezat de sleutels van haar woning en de sleutels van de kelder. De vrouw bleek al enige tijd te worden mishandeld, bleek uit verzameld bewijsmateriaal. Ook was de politie van mishandeling op de hoogte. Fella was een paar weken geleden hevig geslagen in het gezicht.

Na een verhoor van een nacht bekende de verdachte uiteindelijk de moord aan plaatsvervangend officier van justitie Katia Marino. ,,Ik wurgde haar na de zoveelste ruzie," zei Cano, waarna hij werd gearresteerd en meegenomen naar gevangenis.