Nieuws/Buitenland
400712
Buitenland

NAVO benadrukt belang sterke EU

BRUSSEL - Nu het Verenigd Koninkrijk ervoor heeft gekozen de Europese Unie te verlaten is het nog belangrijker dat de EU kracht uitstraalt. De NAVO verwelkomt daarom de nieuwe EU-strategie voor buitenlands en veiligheidsbeleid, die oproept tot meer Europese militaire samenwerking.

Dat zei NAVO-baas Jens Stoltenberg dinsdag in Brussel, waar EU-buitenlandchef Federica Mogherini de strategie presenteerde aan de regeringsleiders.

,,Een sterke EU is belangrijk voor ons allemaal, ook voor de NAVO, en dat is niet veranderd na het Britse referendum'’, zei Stoltenberg. ,,Ik verwelkom de strategie, die ook voorziet in nauwere samenwerking tussen de EU en de NAVO op het gebied van cyberveiligheid, hybride dreigingen, en in de Egeïsche en Middellandse Zee."

De Britten betalen bijna een kwart van de totale Europese bijdrage aan de NAVO, memoreerde de Noorse oud-premier. ,,Voor de NAVO blijft het Verenigd Koninkrijk een sterke en toegewijde partner en bondgenoot. De Britse positie in de NAVO is ongewijzigd.''

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd