Nieuws/Binnenland
400815
Binnenland

Verhalen achter het nieuws

Brexit bij het ontbijt

Het vertrek van Engeland uit de Europese Unie is nog steeds het gesprek van de dag. Hoe zal deze uitslag zijn voor gemengde Engelse/Nederlandse stellen?

Rosemarie Boon (49) woont al dertig jaar in Engeland, met haar Engelse man Jonathan en zonen Oliver (16) en Nicolas (19). De discussies verloopt soms fel, vertelt ze. 'Het gaat er intensief aan toe. Mijn man heeft als echte eilander een bepaalde houding, hij had er zelfs nog voor gekozen om uit EU te stappen, maar hij heeft het gevraagd aan onze jongste zoon, die nog niet mag stemmen. Oliver zou zijn stem geven aan de EU, omdat hij na zijn middelbare school waarschijnlijk chemie in Nederland wil studeren en mijn man heeft dus eigenlijk zijn advies opgevolgd en voor de EU gestemd."

Dubbele nationaliteit

"Ook mijn oudste heeft voor blijven in de EU gestemd. Ikzelf mag hier helaas niet stemmen, ondanks het feit dat ik hier al zo lang woon. Maar ik ben er nu wel serieus over aan het denken om mijn jongens een dubbele nationaliteit te geven. Dat mocht eerst niet en het was ook niet nodig omdat ze vrij konden reizen. Dat vrije reizen wordt nu wel ietsje moeilijker." Lees verder op VROUW.nl.