Nieuws
400888
Nieuws

Amsterdammer wil regenboogvlag-emoji

AMSTERDAM - De Amsterdammer Maurice Beljaars heeft een aanvraag ingediend voor een regenboogvlag-emoji. Beljaars deed de aanvraag nadat een vriend van hem met antihomogeweld te maken had gekregen en hij daar over wilde twitteren, vertelt hij in Het Parool. ''Er bestaan emoji's voor een hoofdmassage en een spiegelei. Maar een regenboogvlag, hét symbool voor LGBT-gemeenschap sinds de jaren zeventig, is vooralsnog uit den boze."

Het was niet de eerste keer dat hij het regenboogvlaggetje op zijn telefoon miste, maar nu besloot hij er werk van te maken. En dus diende Beljaars afgelopen weekeinde een pak papierwerk in bij het Unicode Consortium. ''De aanvraag was een hele klus. Het voorstel moet aan allerlei regeltjes voldoen en je wordt gevraagd in klein detail te beschrijven hoe het symbool eruit moet komen te zien.''

Voorlopig blijft het nog wel even wachten, want het Unicode Consortium heeft nu twee jaar om te beslissen over zijn aanvraag. Als er veel vraag naar een bepaald emoji is, kan dat wellicht sneller.